vroča ponudba
FRAM

FRAM

Tip nepremičnine: zemljišča
Tip oglasa: prodamo
Lokacija: FRAM
Leto izgradnje: 0
Leto obnove: /

Opis:
Ob stari cesti MB- SL-BISTRICA zraven naselja Fram se proda zemljišče v izmeri 4106m2 za poslovno in stanovanjsko gradnjo. Dostop do javne ceste urejen. Elektrika, voda, ktv, tel v bližini. Cena 60 EUR/m2. več »

Cena: 246.360 EUR

kontakt
MOBILEX, Franc Horvat s.p.
Jadranska cesta 27, 2000 Maribor
telefon: 02/252-35-76,
faks: 02/252-35-67

prodamo / stanovanja / MARIBOR-TABOR

foto Maja Modrinjak-001 foto Maja Modrinjak-009 foto Maja Modrinjak-011 foto Maja Modrinjak-013 foto Maja Modrinjak-015 foto Maja Modrinjak-020 foto Maja Modrinjak-021

MARIBOR-TABOR

Tip nepremičnine: stanovanja
Tip oglasa: prodamo
Velikost: 75,1 m2
Leto izgradnje: 1870
Leto obnove: /

Opis:
OPIS:V slepi ulici v železničarski koloniji na Taboru prodamo v celoti obnovljeno 2-sobno stanovanje v zgornji etaži. V hiši so štiri stanovanja, od katerih ima vsako svoj ločen vhod ter v uporabi svoj del zemljišča. Za zemljišče, ki je trenutno še v lasti Slovenskih železnic, je sprožen nepravdni postopek za pridobitev lastninske pravice v korist lastnikov stanovanj. Stanovanje je bilo v letih 2018-2019 v celoti obnovljeno, predvsem: vse vodovodne in električne instalacije, okna (PVC- AJM) z žaluzijami, tla (estrihi+laminat), kopalnici, stene in stropovi, … Stanovanje obsega predprostor na stopnišču, kopalnico, kuhinjo, dnevno sobo ter spalnico. Tako kuhinja kakor dnevna soba sta prehodni (iz kuhinje vhod v dnevno sobo in iz dnevne sobe v spalnico). Možno je urediti neposreden vhod v spalnico iz predprostora na stopnišču. V dnevni sobi je vgrajena peč na trdo gorivo, delujoč dimnik pa je tudi v kuhinji in spalnici. Stanovanju pripada še kopalnica v pritličju (urejena iz nekdanje shrambe) ter kletna soba z oknom, ki je prav tako v celoti obnovljena (skupaj 21,4 m2). Dodatno postane vsakokratni lastnik stanovanja tudi solastnik podstrešja (53%) ter stopnišča (73%). Preostali del podstrešja (nad stanovanjem) je možno po dogovoru odkupiti od soseda. Ogrevanje stanovanja je urejeno z IR paneli in modernimi termostati ter s pečjo na trdo gorivo. Stavba nima upravnika, zato so obratovalni stroški še posebej nizki in sicer: mesečni strošek vse elektrike znaša 157 € in vključuje tako ogrevanje prostorov in vode, kakor tudi vso ostalo porabo gospodinjskih aparatov, poraba vode (ter Nigrad) okoli 30 € ter odvoz smeti 8 €. S sosedi je sklenjen načelen dogovor za obnovo fasade prihodnje leto - strošek na posamezno stanovanje bi znašal med 3.000-4.000 €. V neposredni bližini je vsa infrastruktura (vrtec, šola, trgovina, avtobusna postaja, ...), do centra mesta pa je 10 min. hoje. Stanovanje je vpisano v zemljiško knjigo, takoj vseljivo in bremen prosto. Energetski razred je F.

Cena: 79.900 EUR